Deze site verkoopt geen medicijnen. We helpen u een betrouwbare verdeler te vinden.

Colchicine kopen

Colchicine

Algemeen

Colchicine is een giftige alkaloïde van de herfsttijloos. Het wordt ook wel spindelgif genoemd. Colchicine wordt meestal voorgeschreven bij acute jichtaanvallen, maar ook ter preventie wanneer niet-steroïde ontstekingsremmers niet worden verdragen of een contra-indicatie hebben.[1]

Colchicine wordt door verschillende farmaceutische bedrijven gemaakt. Onder hen zijn Alchem International Private Ltd, Sandoz, Sarv BioLabs, Cennet Biopharma, Jai Radhe Sales, Teva Pharmaceutical Industries en andere.

Het belangrijkste doel van het medicijn is het behandelen en voorkomen van acute aanvallen van jicht. Het kan ook worden voorgeschreven bij mediterrane koorts.

Het medicijn wordt verkocht in de vorm van roomwitte tabletten. Een verpakking bevat 3 blisters met elk 10 tabletten.

Hoe te gebruiken en wat te verwachten?

Meestal wordt 2-3 keer per dag 1 tablet Colchicine ingenomen, tenzij anders voorgeschreven door een arts.

Jicht ontstaat bij mensen door een te hoog urinezuurgehalte in het bloed. Hierdoor ontstaan kristallen van dit zuur in de gewrichten. Deze veroorzaken ontstekingen en pijn. Colchicine helpt de ontsteking te verminderen en de pijn te verlichten.

Om maagklachten te verminderen, wordt aanbevolen om het geneesmiddel tijdens of na de maaltijd in te nemen.

Het geneesmiddel werkt snel, meestal binnen 24 uur.[2]

Het medicijn wordt meestal 2-3 keer per dag ingenomen.

De halfwaardetijd van colchicine is ongeveer 20 minuten in plasma. In witte bloedcellen kan het geneesmiddel tot 60 uur in het lichaam blijven.

Het geneesmiddel kan worden voorgeschreven bij mediterrane koorts, ontsteking van het hartzakje en om een hartaanval te voorkomen.

Colchicine helpt meestal bij acute aanvallen van jicht. Als het medicijn bij u niet werkt, raadpleeg dan uw arts.

Het wordt aanbevolen om de behandeling te stoppen wanneer uw klachten afnemen of wanneer u in totaal 6 mg van het medicijn hebt ingenomen.

Om het urinezuurgehalte in het lichaam te verlagen, wordt aanbevolen om 2-3 liter water per dag te drinken en meer groenten en fruit te eten die rijk zijn aan vitamine C.[3]

Prijs

De kosten van Colchicine kunnen per apotheek verschillen. De aangesloten online service toont altijd de actuele prijzen van Colchicine. Als er kortingen of promotiecodes voor het geneesmiddel zijn, wordt dit ook weergegeven.

Bekijk de actuele prijs van het geneesmiddel op de website van het farmaceutisch platform.

Als uw ziektekostenverzekering een deel van de kosten van Colchicine dekt, kunt u het misschien goedkoper kopen.

Omdat de prijs van het geneesmiddel inclusief de kosten van het recept is.

U kunt bij de manager van de online apotheek navragen wat de kosten van het recept zijn. Meestal is de prijs van het medicijn op de website al inclusief de kosten van het recept.

Dosering

De dosering van Colchicine verschilt afhankelijk van de leeftijd en de conditie van de patiënt. De tabellen hieronder tonen de aanbevolen doseringen voor volwassenen en kinderen.

In welke dosering moet Colchicine worden ingenomen bij volwassenen?

Bij een acute aanval van jicht0,5 mg 2-3 keer per dag
Profylactische dosis0,5-1 mg per dag
Bij verminderde lever- of nierfunctie voor de behandeling van jicht0,5 mg per dag

In welke dosering moet Colchicine bij kinderen worden ingenomen?

Kinderen jonger dan 5 jaar0,5 mg per dag
Kinderen van 5 tot 10 jaar1 mg per dag
Kinderen ouder dan 10 jaar1,5 mg per dag

Houd er rekening mee dat deze doseringen bij benadering zijn en dat u deze gegevens niet moet gebruiken bij uw behandeling (dit geldt vooral voor kinderen!). Alleen een arts kan een adequate dosering voorschrijven.

Tabletten worden oraal ingenomen met een kleine hoeveelheid water.

De startdosis is 0,5 mg in één keer. In sommige gevallen kan uw arts u aanraden om de eerste dosis 2 tabletten – 1 mg – in één keer in te nemen.

Meestal wordt één tablet van het geneesmiddel 2-3 keer per dag ingenomen.

Om ongewenste reacties van het maag-darmkanaal te voorkomen, wordt aanbevolen om het medicijn tijdens of na de maaltijd in te nemen.

Het is toegestaan om alleen aan het begin van de behandeling een dubbele dosis te nemen om de symptomen beter onder controle te krijgen. De aanbevolen dosis mag niet verder worden overschreden.

Kopen

Colchicine wordt niet alleen in gewone apotheken verkocht, maar ook online. Om het medicijn zonder risico te kopen, koopt u het bij een erkende online apotheek. Koop het medicijn niet op dubieuze websites, want dan is de kans groot dat u een vervalsing koopt.

Om het medicijn veilig online te kopen, koopt u het alleen bij een erkende online apotheek. Het medicijn wordt niet verkocht in Kruidvat en Etos omdat er een recept en een goed medisch onderzoek voor nodig zijn.

Dit medicijn is verkrijgbaar bij veel lokale apotheken. Als u uw huis niet uit wilt of kunt om het medicijn te kopen, kunt u het ook online bestellen.

Ja, dit geneesmiddel is in deze landen te koop.

Wij raden u aan om Colchicine bij lokale leveranciers te kopen, omdat er juridische problemen kunnen ontstaan als u het geneesmiddel zonder de juiste toestemming uit het buitenland bestelt.

Recept

Colchicine is een receptgeneesmiddel. Als u een doktersrecept hebt, kunt u het bij een gewone apotheek of online krijgen. Als u geen recept hebt en niet naar een kliniek wilt gaan, kunt u een recept krijgen bij een online apotheek.

Om een recept voor het medicijn te krijgen, kunt u naar een kliniek gaan of het online halen bij een online apotheek. Hiervoor moet u een gezondheidsformulier invullen.

Neem contact op met de vertegenwoordiger van de online apotheek om te zien of u uw recept kunt gebruiken om het medicijn te kopen. Als uw recept is verlopen, wordt het medicijn niet verkocht.

Omdat dit medicijn niet geschikt is voor alle mensen.

Waarschijnlijk blijft het medicijn op recept verkrijgbaar.

Alternatieven

Colchicine is niet het enige medicijn dat wordt gebruikt om jicht te behandelen. Er zijn alternatieven.

Farmaceutische alternatieven voor Colchicine

Naam van het medicijnColchicineIndomethacinIbuprofen
Korte beschrijvingEffectief voor de behandeling van jicht, maar kan een wisselwerking hebben met sommige medicijnen en GI-bijwerkingen veroorzakenHelpt ontstekingen en pijn te verlichten, kan GI- en cardiovasculaire bijwerkingen veroorzakenEffectief voor kortdurende verlichting van lichte pijn, kan maaggerelateerde bijwerkingen veroorzaken
Klasse van geneesmiddelMiddelen tegen jichtNiet-steroïde ontstekingsremmersNiet-steroïde ontstekingsremmers
VerkoopvoorwaardenRecept verplichtRecept verplichtIbuprofen is zowel vrij verkrijgbaar als op recept.

Jicht is een ziekte die met medicijnen wordt behandeld. Maar u kunt de kans op een aanval verkleinen door een aantal aanbevelingen op te volgen:

 • beperk alcoholgebruik, vooral bier;
 • drink 2-3 liter vocht per dag;
 • een gezond dieet volgen;
 • overgewicht verminderen.[4]

Deze aanbevelingen zullen helpen om het urinezuurniveau in het lichaam te verlagen.

Nee, dat kunt u niet. Als Colchicine niet voor u werkt, vraag dan uw arts om u een ander medicijn voor te schrijven.

Ja, u kunt niet-steroïde ontstekingsremmers met een laag werkzaam bestanddeel zoals Ibuprofen, Naproxen en Diclofenac zonder recept kopen.

In sommige gevallen kan een eerste jichtaanval vanzelf overgaan. Maar meestal, als het niet uw eerste aanval is, kan de pijn enkele dagen of weken aanhouden en soms zelfs langer. Daarom is het aan te raden om medicatie te nemen om het te behandelen.

Vergelijking

Bij het vergelijken van Colchicine met steroïde of niet-steroïde ontstekingsremmers is niet eenduidig te zeggen welk middel beter is. Meestal zal de arts het geneesmiddel voorschrijven waarvoor de patiënt geen contra-indicaties heeft. Als u denkt dat het medicijn niet geschikt voor u is, vraag de arts dan om een ander medicijn voor te schrijven.

Beide medicijnen hebben voor- en nadelen. Vraag uw arts welke het beste is voor uw jicht.

Dit is een vergelijkbare situatie – vraag uw arts welke u het beste kunt kiezen om jicht te behandelen: steroïde geneesmiddelen of colchicine.

Alcohol

Het wordt afgeraden om alcohol te drinken tijdens de behandeling met Colchicine, omdat grote hoeveelheden alcohol nieuwe aanvallen kunnen uitlokken. Het is toegestaan om alcohol in kleine hoeveelheden te drinken. Het is beter om meer water te drinken, dit kan nieuwe aanvallen van jicht helpen voorkomen.

Gewoonlijk hebben kleine hoeveelheden alcohol geen wisselwerking met Colchicine.

Dat het het beste is om overmatige hoeveelheden alcohol te vermijden, vooral bier, omdat het veel urinezuur bevat, wat een jichtaanval kan uitlokken.

U kunt opnieuw een jichtaanval krijgen.

Bijwerkingen

Net als andere geneesmiddelen heeft Colchicine bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen van het maag-darmkanaal zijn:

 • misselijkheid
 • braken
 • diarree
 • buikkrampen

Ze kunnen voorkomen bij één op de tien personen.

Andere bijwerkingen kunnen ook optreden tijdens het gebruik van het geneesmiddel:

 • perifere neuritis
 • agranulocytose (een afname van witte bloedcellen in het bloed)
 • haaruitval
 • huiduitslag
 • spierpijn
 • vermoeidheid
 • keelpijn en andere

Om meer te weten te komen over alle bijwerkingen van een geneesmiddel, leest u de bijsluiter van het geneesmiddel.

Overschrijd de aanbevolen dosis van het geneesmiddel niet.

Als u een te grote dosis van het geneesmiddel inneemt, is de kans op bijwerkingen groter.

Ja, het innemen van een te grote dosis Colchicine verhoogt niet alleen het risico op bijwerkingen, maar kan ook gevaarlijk zijn.

Overdosis

Het innemen van een te hoge dosis Colchicine kan dodelijk zijn. De dodelijke dosis Colchicine is 0,5 mg/kg. De laagste geregistreerde dodelijke doses van het geneesmiddel zijn 7-26 mg. [5] Neem nooit een hogere dosis dan wat er in de gebruiksaanwijzing staat of wat je arts heeft voorgeschreven.

Zoek met spoed medische hulp.

Een overdosis Colchicine wordt alleen behandeld in een ziekenhuis. Probeer het niet zelf te behandelen.

Waarschuwingen

Vertel uw arts over alle geneesmiddelen die u gebruikt, want deze kunnen een wisselwerking hebben met Colchicine. Als u na inname van dit geneesmiddel buikpijn of diarree krijgt, vertel dit dan aan uw arts. Mogelijk moet de dosis worden aangepast. Vertel het uw arts als u last krijgt van een branderig gevoel in uw keel, misselijkheid, braken of bloederige diarree na inname van dit geneesmiddel.

Het is niet bekend of dit geneesmiddel kan worden gebruikt bij zwangere vrouwen. Als u zwanger bent, waarschuw dan uw arts. Houd er ook rekening mee dat Colchicine overgaat in de moedermelk. Als u borstvoeding geeft, vraag dan aan uw arts of u dit geneesmiddel mag innemen.

Zorg ervoor dat u uw arts op de hoogte stelt van alle geneesmiddelen die u gebruikt, omdat Colchicine een wisselwerking met deze geneesmiddelen kan hebben.

Het eten van grapefruit en het drinken van grapefruitsap wordt afgeraden omdat dit het risico op bijwerkingen verhoogt. Deze vrucht veroorzaakt vaak medische interacties vanwege het effect op het enzym in de darm dat verantwoordelijk is voor het afbreken van medicijnen.

Het wordt afgeraden om Colchicine te combineren met Lipitor (atorvastatine) en Crestor (rosuvastatine). Lees voor een volledige lijst van interacties de gebruiksaanwijzing.

Er is geen bewijs dat dit geneesmiddel verslavend is.

Bronnen

Metformine

Metformine

Viagra

Viagra

Sumatriptan

Sumatriptan

Rybelsus

Rybelsus

Ozempic

Ozempic

Wegovy

Wegovy