Deze site verkoopt geen medicijnen. We helpen u een betrouwbare verdeler te vinden.

Wegovy kopen

Wegovy

0.25-2.4 mg

Online service (België)

Online service (Nederland)

Eén van de nieuwste geneesmiddelen die zijn goedgekeurd voor gebruik in de strijd tegen obesitas is Wegovy, een geneesmiddel met als werkzame stof semaglutide. Het is onlangs op de markt verschenen: De FDA (US Food and Drug Administration) keurde het medicijn goed in 2021, en het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) in 2022. Sindsdien is het erg populair en veelgevraagd [1]. Het medicijn wordt gebruikt als aanvulling op dieet en lichaamsbeweging.

Wat is Wegovy?

Wegovy is een injecteerbaar geneesmiddel met als werkzame stof semaglutide, geleverd in een dosis van 2,4 mg. Het is een analoog van menselijk glucagon-like peptide-1 (GLP-1), een hormoon dat de eetlust reguleert. Het is goedgekeurd voor gebruik bij patiënten met obesitas en heeft volgens onderzoek een goede werkzaamheid in vergelijking met andere geneesmiddelen [2]. Het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten behoort ook tot de voordelen van Wegovy [3].

Indicaties voor gebruik

Wegovy wordt voorgeschreven aan volwassenen en adolescenten onder de 12 jaar om het lichaamsgewicht te verminderen als aanvulling op een dieet en lichaamsbeweging.

Het geneesmiddel is geschikt voor volwassenen met een body mass index (BMI) van meer dan 30. Het kan ook worden voorgeschreven aan mensen met een BMI tussen 27 en 30 indien zij een medische aandoening hebben die overgewicht met zich meebrengt, zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk of slaapapneu.

Prijs

Wegovy is een vrij duur geneesmiddel. De prijs varieert van land tot land. In Duitsland, bijvoorbeeld, kost Wegovy tussen 170 en 300 euro per maand [4]. In België en Nederland kun je verwachten ongeveer dezelfde prijs te betalen voor de behandeling. Hou er wel rekening mee dat als je online bestelt, de prijs altijd inclusief de kosten voor een doktersconsult en levering is. Dit is een kleine meerprijs voor de mogelijkheid om afslankinjecties te kopen zonder een persoonlijk bezoek aan het ziekenhuis.

Wegovy is duurder dan andere geneesmiddelen die het werkzame bestanddeel semaglutide bevatten, vooral door de hogere dosering maar ook om marketingredenen [5]. Dit heeft weinig invloed op de populariteit van het middel, die vooral te danken is aan haar hoge werkzaamheid.

In de meeste gevallen dekt de ziektekostenverzekering de kosten van dit geneesmiddel niet, maar misschien kent uw arts andere mogelijkheden om de prijs te drukken.

Online kopen

U kunt Wegovy online kopen door een bestelling te plaatsen op de website van een farmaceutisch platform. In dit geval hebt u op voorhand geen recept/voorschrift nodig van uw arts. Gespecialiseerde platformen bieden u een consult met een gediplomeerde arts en u kunt van hem/haar alle nodige informatie krijgen over uw ziekte, de behandeling ervan en hij/zij zal u vervolgens een voorschrift voor schrijven.

Wegovy kopen in Nederland

Omdat het geneesmiddel is goedgekeurd door de EMA, kan het in Nederland worden gekocht. Zelfs als het op dit moment niet verkrijgbaar is bij uw dichtstbijzijnde apotheek, kunt u Wegovy bestellen via een online farmaceutisch platform, na overleg met uw arts. Dan wordt het geneesmiddel vervolgens eenvoudig bij uw thuis afgeleverd.

Wegovy kopen in België

U kan het geneesmiddel bestellen via een online medisch platform dat in Belgie gesitueerd is. Als u van tevoren geen voorschrift hebt kunt u er, ook in België, na doktersconsult, één krijgen. Zo hoeft u noch dokter, noch apotheek, te bezoeken. Het product wordt u binnen 24 tot 48 uur na bestelling geleverd en u kan beginnen met de behandeling.

Wegovy kopen in Duitsland en andere landen

Wegovy is verkrijgbaar in alle EU-landen. In de meeste landen kan u het medicijn via een online medisch platform bekomen. Er is qua service geen fundamenteel verschil tussen bestellen in België, Nederland, Duitsland of Spanje. Bovendien hebben inwoners van de EU niet alleen geluk met de gemakkelijke toegang tot farmaceutische diensten op online platformen, maar ook met de behandelingskosten, omdat zij Wegovy tegen een veel lagere prijs kunnen kopen dan in de VS [5].

Wegovy zonder recept/voorschrift

U kunt Wegovy niet zonder voorschrift kopen. U moet altijd een arts raadplegen, die uw aandoening beoordeelt, bepaalt of er contra-indicaties zijn, uitlegt hoe u het geneesmiddel moet gebruiken en u informeert over mogelijke bijwerkingen. De eenvoudigste manier om dit te doen is op een online platform, omdat een met de site geassocieerde arts u op de dag van uw bezoek zonder afspraak een consult zal geven en u een digitaal voorschrift zal uitschrijven.

Wegovy op Amazon

Je kunt Wegovy vinden in de Amazon apotheek, maar u hebt een voorschrift nodig om dit geneesmiddel te kopen. Er zijn echter 2 belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden:

 1. Wegovy is niet altijd beschikbaar vanwege grote vraag en tekorten.
 2. De Amazon apotheek is alleen beschikbaar in de VS.

Wegovy in Kruidvat

Kruidvat winkels hebben geen geneesmiddelen zoals Wegovy of andere GLP-1 receptor agonisten. De alternatieven beschikbaar in Kruidvat zijn geen directe substituten voor Wegovy.

Werkingsmechanisme

Semaglutide stimuleert de GLP-1-receptoren in de hersenen en beïnvloedt zo indirect de neurale activiteit die verband houdt met de controle van honger en verzadiging. Als gevolg daarvan neemt de eetlust af en treedt er sneller een verzadigingsgevoel op. De bloedglucosespiegel daalt en de glucoseopslag in spieren en vetweefsel neemt toe [6]. De spijsvertering vertraagt en voedsel blijft langer in de maag. De persoon verbruikt zo minder calorieën, wat bijdraagt aan gewichtsverlies.

Resultaten vóór en na

In klinische studies is aangetoond dat Wegovy significant gewichtsverlies bevordert in vergelijking met placebo. Deelnemers aan studies verloren tot 15% van hun lichaamsgewicht [6].

Andere positieve effecten van het geneesmiddel werden tijdens de studies opgemerkt: een vermindering van de middelomtrek en de systolische bloeddruk, evenals een verbeterde fysieke functie [8].

Dosering en toediening

Wegovy is verkrijgbaar als oplossing in een injectiepen met fijne naald. Er zijn vijf doseringen van het geneesmiddel beschikbaar: 0,25 mg, 0,5 mg, 1 mg, 1,7 mg en 2,4 mg.

Wegovy wordt toegediend als onderhuidse injectie in de buik, schouder of dij. Patiënten injecteren zichzelf, ongeacht voedselinname, op elk moment van de dag. Het geneesmiddel moet éénmaal per week worden toegediend, bij voorkeur op dezelfde dag.

De initiële dosis Wegovy is altijd 0,25 mg.

De behandeling begint met een lage dosis, die geleidelijk wordt verhoogd gedurende 16 weken.

Elke 4 weken wordt de dosis verhoogd tot 2,4 mg.

Tabel. Schema voor de dosisverhoging van Wegovy

WeekDosis in mg
1–40,25
5–80,5
9–121
13–161,7
17 en verder2,4
  

Als u bijwerkingen ervaart, moet u uw arts raadplegen en eventuele wijzigingen in dit schema bespreken. In dergelijke gevallen kan de dosisverhoging worden uitgesteld of kan worden aanbevolen om terug te keren naar de vorige dosis.

Alternatieven voor gewichtsverlies

Tot de groep geneesmiddelen die in sommige gevallen een alternatief kunnen betekenen voor Wegovy behoren Saxenda, Ozempic, Mounjaro. Deze geneesmiddelen lijken erg op elkaar, maar hebben toch een aantal belangrijke verschillen (werkzame stof, klasse, werkzaamheid, indicaties voor gebruik). Alleen een arts kan beslissen welk geneesmiddel in welk geval aangewezen is. Daarnaast kan de uiteindelijke keuze ook afhangen van de beschikbaarheid van een bepaald geneesmiddel in apotheken of   online platformen.

Wegovy vs Ozempic

Wegovy en Ozempic zijn geneesmiddelen met hetzelfde werkzame bestanddeel, semaglutide. Maar de dosering van semaglutide is hoger bij Wegovy.

Momenteel is Ozempic geïndiceerd voor volwassenen met diabetes mellitus type 2, terwijl de belangrijkste indicatie voor Wegovy gewichtscontrole is bij volwassenen en adolescenten van 12 jaar en ouder. Het verschil in gebruiksindicaties is de reden voor het verschil in dosering.

Bijwerkingen

Maagdarmstelselaandoeningen

 •    Misselijkheid en braken zijn de meest voorkomende bijwerkingen van Wegovy [3].
 •    Uitdroging en nierschade (door braken).
 •    Acute pancreatitis – ontsteking van de alvleesklier.
 •    Galsteenziekte.

Bijwerkingen van Wegovy bij patiënten met diabetes mellitus

 •    Verlaging van de bloedsuikerspiegel (hypoglykemie).
 •    Verhoogd risico op diabetische retinopathie (beschadiging van de bloedvaten van het netvlies).

Andere bijwerkingen

 •    Haaruitval.
 •    Vermoeidheid.

Waarschuwingen

Pas bij de aankoop van het geneesmiddel op voor fraude. Kijk in het bijzonder uit dat u geen vervalste geneesmiddelen koopt. Legitieme verkopers vragen altijd een recept/voorschrift voor voorschrift-plichtige medicatie en bieden enkel veilige betalingsmethoden aan.

Waarschuwingen voor gebruik

U moet altijd een arts raadplegen voordat u met de behandeling begint om mogelijke contra-indicaties tijdig te identificeren.

Contra-indicaties

Overgevoeligheid voor semaglutide of één van de hulpstoffen van Wegovy is een contra-indicatie voor het gebruik van het geneesmiddel.

Interactie met andere geneesmiddelen

Indien u nog andere geneesmiddelen gebruikt, moet u dit aan uw arts vertellen. Semaglutide kan de maaglediging vertragen en de absorptie van geneesmiddelen beïnvloeden. Er zijn echter geen klinisch significante interacties tussen semaglutide en onderzoeksgeneesmiddelen waargenomen.

Zwangerschap en borstvoeding

Semaglutide mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap en moet 2 maanden voor de geplande zwangerschap worden gestaakt.

Semaglutide mag niet worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding.

Wegovy en alcohol

Zowel alcohol als Wegovy verlagen de bloedsuikerspiegel, dus als ze samen worden gebruikt kunnen ze hypoglykemie veroorzaken, wat een zeer gevaarlijke aandoening is. Bovendien is alcohol een calorierijk product, dus het consumeren ervan in grote hoeveelheden kan gewichtsverlies in de weg staan.

Gebruikerservaring en feedback

Ondanks het feit dat Wegovy een vrij nieuw geneesmiddel is en sommige patiënten bijwerkingen ervaren, wordt het zeer veel gebruikt voor gewichtsverlies en groeit de verkoop alsmaar[1].

Ervaringen van forumdeelnemers

Er is een enorme hoeveelheid feedback van mensen die Wegovy met succes hebben gebruikt, en de meesten van hen melden positieve ervaringen. U kunt op de forums ook meer te weten komen over bijwerkingen en hoe mensen ermee omgaan [9].

Interessante feiten

Het begon allemaal toen wetenschappers een giftige Noord-Amerikaanse hagedis (Gilamonster), die bij de Seris and Yaquis indianenstammen reeds lang bekend stond omwille van de volgens hen genezende kracht van zijn huid, onderzochten. Het bloed van het dier hield op de een of andere manier een stabiele suikerspiegel in stand, zelfs als er onvoldoende voedselinname was. In het speeksel van de hagedis werd de stof exendin-4 gevonden, een analoog van het menselijke GLP-1. Op basis van deze stof werd een synthetische vorm, exenatide, gesynthetiseerd en gebruikt om diabetes type 2 te behandelen. Dit gaf aanleiding tot verder onderzoek, en langer werkende versies van GLP-1 analoge hormonen, liraglutide en later semaglutide, werden gesynthetiseerd [10].

Wegovy kan worden gebruikt voor langdurige behandeling. In studies werd semaglutide in een dosis van 2,4 mg gedurende 68-104 weken gebruikt [2].

De tabletvorm van semaglutide is met succes onderzocht voor de behandeling van overgewicht of obesitas bij volwassenen [11]. Deze formulering is ongetwijfeld handiger voor patiënten [3]. Daarom is het goed mogelijk dat Wegovy binnenkort beschikbaar zal zijn in de vorm van afslanktabletten.

Bewaar Wegovy voor het eerste gebruik in de koelkast bij 2°C – 8°C, uit de buurt van het koelelement. Wegovy mag niet worden ingevroren of na bevriezing worden gebruikt.

Bewaar het product na de eerste toediening bij temperaturen onder 30 °C of bij voorkeur in de koelkast (2 °C tot 8 °C). Wanneer niet in gebruik, moet de spuitpen worden afgedekt met een dop om het product tegen licht te beschermen.

Wegovy is een goed onderzocht geneesmiddel en als u het gebruikt, moet u onder toezicht van een arts staan. Om ervoor te zorgen dat de behandeling echt werkt, moet u een caloriearm dieet volgen en lichamelijk actief zijn.

Het medicijn kan worden gestopt, maar er is veel kans dat het verloren gewicht weer terugkomt. In een onderzoek dat 68 weken duurde, kwamen de deelnemers 75% van hun gewicht terug bij in het volgende jaar na het stoppen met het medicijn [12].

Wegovy wordt niet aanbevolen voor mensen die gezond zijn maar willen afvallen. Dit is een voorschriftgeneesmiddel gericht op bepaalde indicaties en bijwerkingen die duidelijk worden vermeld in de gebruiksaanwijzing.

Na de lancering van Wegovy was de vraag zo groot dat er periodieke tekorten van het medicijn waren en het moeilijk verkrijgbaar was.

De omzet van Wegovy bedroeg $ 913 miljoen in 2022 en $ 666 miljoen in het eerste kwartaal van 2023. Ozempic, dat in 2017 werd goedgekeurd en werd gebruikt voor off-label gewichtsverlies, genereerde $ 8,6 miljard aan omzet in 2021 [13].

Bronnen:

 1. Murray B. A. Wegovy, the ‘Viagra’ of weight-loss drugs flying off the shelves. BBC Home – Breaking News, World News, US News, Sports, Business, Innovation, Climate, Culture, Travel, Video & Audio. Toegang verkregen: 12 april 2024. https://www.bbc.com/news/business-68226369 
 2. Bergmann NC, Davies MJ, Lingvay I, Knop FK. Semaglutide for the treatment of overweight and obesity: A review. Diabetes Obes Metab. 2023;25(1):18‐35.doi:10.1111/dom.14863
 3. Singh, G., Krauthamer, M., & Bjalme-Evans, M. (2022). Wegovy (semaglutide): a new weight loss drug for chronic weight management. Journal of Investigative Medicine. 27 oktober 2021;70(1):jim-2021-001952. Toegang verkregen: 12 april 2024. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8717485/
 4. Prakash  P. Novo Nordisk CEO says he was ‘surprised’ to see the popularity of weight-loss drugs in Europe–and people’s readiness to pay out of pocket for them. Fortune Europe. Toegang verkregen: 12 april 2024. https://fortune.com/europe/2024/02/05/novo-nordisk-ceo-lars-fruergaard-jorgensen-surprised-weight-loss-wegovy-ozempic-europe-out-of-pocket/  
 5. Semaglutide: price and HTA comparison US and European markets. Pharmaceutical Technology. Toegang verkregen: 12 april 2024. https://www.pharmaceutical-technology.com/analyst-comment/semaglutide-price-comparison-us-europe/?cf-view
 6. Wilding, J. P. H., Batterham, R. L., Calanna, S., Davies, M., Van Gaal, L. F., Lingvay, I., McGowan, B. M., Rosenstock, J., Tran, M. T. D., Wadden, T. A., Wharton, S., Yokote, K., Zeuthen, N., Kushner, R. F., & STEP 1 Study Group (2021). Once-Weekly Semaglutide in Adults with Overweight or Obesity. The New England journal of medicine. 10 februari 2021;384(11):989–1002. Toegang verkregen: 12 april 2024. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2032183
 7. Anastassia Amaro, Danny Sugimoto & Sean Wharton (2022) Efficacy and safety of semaglutide for weight management: evidence from the STEP program. Postgraduate Medicine. 14 april 2022;134(sup1):5–17. Toegang verkregen: 12 april 2024. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00325481.2022.2147326
 8. Phillips, A., & Clements, J. N. (2022). Clinical review of subcutaneous semaglutide for obesity. Journal of clinical pharmacy and therapeutics. 28 december 2021;47(2). Toegang verkregen: 12 april 2024. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jcpt.13574
 9. Wegovy Reviews & Ratings – Drugs.com. Drugs.com. Toegang verkregen: 12 april 2024. https://www.drugs.com/comments/semaglutide/wegovy.html
 10. The extraordinary lizard behind the world’s first fat-busting ‘miracle’ drug. The Telegraph. Toegang verkregen: 12 april 2024. https://www.telegraph.co.uk/health-fitness/body/semaglutide-ozempic-wegovy-gila-monster-science-obesity/
 11. Knop FK, Aroda VR, Ruben, Holst-Hansen T, Laursen PN, Rosenstock J, et al. Oral semaglutide 50 mg taken once per day in adults with overweight or obesity (OASIS 1): a randomised, double-blind, placebo-controlled, phase 3 trial. The Lancet.  1 juni 2023. Toegang verkregen: 12 april 2024. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37385278/
 12. Wilding JPH, Batterham RL, Davies M, Van Gaal LF, Kandler K, Konakli K, et al. Weight Regain and Cardiometabolic Effects after Withdrawal of semaglutide: The STEP 1 Trial Extension. Diabetes, Obesity and Metabolism. 19 mei 2022;24(8):1553–64. Toegang verkregen: 12 april 2024. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35441470/
 13. Amid high-profile injectable launch, Novo Nordisk scores with its pill version of obesity drug Wegovy. Fierce Pharma. Toegang verkregen: 12 april 2024. https://www.fiercepharma.com/pharma/novo-nordisks-daily-pill-version-wegovy-shows-comparable-weight-loss
Metformine

Metformine

Viagra

Viagra

Sumatriptan

Sumatriptan

Rybelsus

Rybelsus

Ozempic

Ozempic

Colchicine

Colchicine