Deze site verkoopt geen medicijnen. We helpen u een betrouwbare verdeler te vinden.

Wegovy kopen

Wegovy

0.25-2.4 mg

Online service (België)

Online service (Nederland)

Algemeen

Wegovy is een injecteerbaar preparaat voor gewichtsverlies. De werkzame stof van het geneesmiddel is semaglutide. Dit is een peptide met een chemische structuur die lijkt op -het menselijke hormoon GLP-1.

Semaglutide verhoogt de insulinesecretie, dewelke er voor zorgt dat de hoeveelheid glucose in het bloed afneemt. Het remt ook de productie van glucagon af, een peptidehormoon dat de gluconeogenese (het proces van glucoseproductie) en de glycogenolyse (het proces van het vrijmaken van koolhydraten uit de lever) verhoogt.

Bij inname van semaglutide vertraagt de spijsvertering en heeft de persoon een verminderde eetlust.[1] Dit helpt de hoeveelheid lichaamsvet te verminderen.[2, 3, 4]

Het geneesmiddel wordt sinds 2021 geproduceerd door Novo Nordisk. In 2021 werd het geneesmiddel beschikbaar gemaakt in de VS en in 2023 werd het beschikbaar in Noorwegen, Denemarken en Duitsland. Op dit moment is het middel echter nog altijd niet in alle landen verkrijgbaar.

Wegovy wordt voorgeschreven voor mensen met overgewicht en obesitas. Dit geneesmiddel is niet bedoeld voor de behandeling van diabetes.

Het geneesmiddel wordt geleverd in de vorm van een voorgevulde injectiepen voor subcutane injecties.

Hoe gebruik je het? Effecten

Het is gemakkelijk te gebruiken: u hebt maar één injectie per week nodig. Dit onderscheidt Wegovi van bijvoorbeeld Saxenda, dat dagelijks moet worden geïnjecteerd, wat duidelijk minder handig is.

“Een medicijn dat de dagelijkse voedselinname met ongeveer een kwart vermindert en tegelijkertijd het lichaamsvet substantieel vermindert, zal sommige mensen helpen zich meer baas over hun leven te voelen en zal het begin van een slechte gezondheid, die vaak het gevolg is van obesitas, helpen voorkomen”.[3]

Het geneesmiddel kan worden toegediend ongeacht de voedselinname.

Gewichtsverlies begint meestal binnen de eerste vier weken na het starten van Wegovy. In sommige gevallen treedt het effect van de behandeling pas na enkele maanden of zelfs langer op.[5]

Het geneesmiddel wordt eenmaal per week onder de huid geïnjecteerd. Patiënten moeten hun dosis onder de huid injecteren in de bovenarmen, buik (houd 2 centimeter afstand van de navel), of bovenbenen (voorkant van de dijen).

Als u de maximale dosis Wegovy (2,4 mg) inneemt, blijft na 7 dagen 50% van het geneesmiddel (1,2 mg) in uw lichaam achter. Het duurt nog eens 7 dagen voordat het geneesmiddel volledig is uitgescheiden.[6]

Onderzoeken tonen aan dat wekelijks gebruik van Wegovy bij volwassenen met overgewicht hartaanvallen, beroertes en overlijden door deze vaatziekten kan voorkomen.[7]

Gewichtsverlies is sterker bij mensen met diabetes type 2. Mensen zonder diabetes verliezen minder gewicht met Wegovy.[8]

Omdat obesitas een chronische aandoening kan zijn, kan Wegovy worden voorgeschreven voor langdurig of levenslang gebruik.

Door een dieet te volgen en regelmatig te bewegen kunt u sneller en effectiever afvallen. U kunt lid worden van een sportschool of ’s avonds om de dag hardlopen, of gewoon lichamelijk actief zijn.

Prijs

De prijs van Wegovy variëren afhankelijk van waar en hoe u het koopt. Als u het geneesmiddel bijvoorbeeld online koopt, kan de prijs hoger liggen, maar tegelijkertijd bespaart  u tijd en geld omdat u de deur niet uit moet. Op farmaceutische e-platformen omvatten de kosten de prijs van het product zelf, medisch advies, het uitschrijven van het voorschrift, en de levering aan huis. In sommige gevallen worden de kosten van Wegovy geheel of gedeeltelijk gedekt door uw ziekteverzekering. Informeer bij uw mutualiteit of prive-verzekeraar of uw verzekering dit geneesmiddel vergoedt.

De prijs hangt af van waar u het geneesmiddel koopt. U kunt het medicijn meestal goedkoper krijgen offline dan wanneer u het online koopt, maar als u de gratis consultatie, voorschrift en levering meerekent, en het feit dat u geen vervoerskosten hebt wanneer u online koopt, maakt de laatste optie uiteindelijk toch voordeliger.

Wegovy is een vrij duur geneesmiddel. Maar de mutualiteit komt eventueel tussen of misschien hebt kan u een privé-ziekteverzekering die de kosten of een deel ervan dekt.

Een geneesmiddel kan op een online platform duurder zijn dan bij een gewone apotheek omdat in de prijs de kosten van het geneesmiddel zelf, de consultatie met de geassocieerde arts, en de levering, inbegrepen zitten.

Het is meestal goedkoper om online een voorschrift te krijgen dan bij de huisdokter. Bij online apotheken zijn de kosten van de digitale consultatie immers al bij de prijs van het bestelde product inbegrepen.

Dosering

De startdosis van Wegovy bedraagt 0,25 mg. Het wordt eenmaal per week ingenomen gedurende 4 weken. Vanaf de tweede maand wordt de dosis Wegovy verhoogd. De therapeutische dosis van 2,4 mg wordt bereikt in de vijfde maand. Zie de tabel voor meer informatie.

Maand (weken)Dosis
Maand 1 (weken 1-4)0,25 mg
Maand 2 (week 5-8)0,5 mg
Maand 3 (week 9-12)1 mg
Maand 4 (week 13-16)1,7 mg
Maand 5 (vanaf week 17)2,4 mg

Wegovy wordt eenmaal per week op dezelfde dag en tijd ingenomen. De aanbevolen doses niet overschrijden.

De startdosis bedraagt 0,25 mg.

De onderhoudsdosis is 1,7 of 24 mg.[9]

 

Het wordt aanbevolen om Wegovy eenmaal per week op hetzelfde tijdstip in te nemen.

Het wordt niet aanbevolen om de aanbevolen dosis te overschrijden, omdat dit ongewenste effecten kan veroorzaken.

 

Kopen

Wegovy kan in een gewone apotheek of online worden gekocht. In het tweede geval kun u meteen een voorschrift voor het geneesmiddel krijgen en hoeft u uw huis niet uit om een arts te bezoeken. In de prijs van een online apotheek zijn de kosten van het geneesmiddel, een voorschrift, en de bezorging, al inbegrepen. Er komen geen extra kosten bij.

Het is absoluut veilig. Een online apotheek is niet anders dan een gewone apotheek, behalve dat het handiger is om medicijnen online te kopen. Na bestelling krijg u het originele medicijn toegestuurd, dat u bij ontvangst op het postkantoor kunt betalen als u dat wil.

U kunt het geneesmiddel kopen in de dichtstbijzijnde apotheek of online. In het tweede geval wordt het afgeleverd bij het dichtstbijzijnde postkantoor of rechtstreeks bij u thuis per koerier.

Wegovy is te koop in België maar niet in Nederland.[10] Als u in Nederland woont en Wegovy nodig hebt, kunt u proberen het online te bestellen.

U kunt het geneesmiddel online in het buitenland kopen, maar er komen dan wellicht leveringskosten bij, die u niet hebt indien u in het desbetreffende land verblijft en van daaruit koopt. Ook is het niet zeker dat uw verzekering of mutualiteit het medicament zal terugbetalen. U moet wel een betrouwbare apotheek kiezen om te voorkomen dat u een vervalsing koopt.

Voorschrift (recept)

Wegovy wordt enkel aan u verkocht indien u over een voorschrift beschikt. Om het geneesmiddel te kopen in een online apotheek moet u een medische vragenlijst invullen waarin u uw klachten weergeeft. De arts zal vervolgens een oordeel vellen en een voorschrift voor het geneesmiddel, of een ander dat meer van toepassing is, uitschrijven. Deze diensten zijn automatisch inbegrepen in de prijs van het geneesmiddel.

Om een voorschrift te krijgen van een online apotheek, vult u een medisch formulier in. Geef aan wat uw klachten zijn, welke medicijnen u gebruikt en of u allergisch bent voor bepaalde stoffen. Daarna zal de arts het formulier bekijken en, als er aanwijzingen zijn en geen contra-indicaties, een voorschrift uitschrijven voor het geneesmiddel, dat onmiddellijk zal worden doorgegeven aan de apotheekmedewerkers. Op basis hiervan sturen zij u het medicijn toe.

U kunt uiteraard geen verlopen of ongeldig document gebruiken om Wegovy te kopen.

Wegovy is een geneesmiddel dat uw hormonenhuishouding beïnvloedt. Bij ongecontroleerd gebruik kan het ernstige bijwerkingen hebben, daarom is het niet toegestaan om dit geneesmiddel te gebruiken zonder overleg met een arts.

 

Waarschijnlijk zal Wegovy in de nabije toekomst enkel op voorschrift verkrijgbaar zijn.

Alternatieven

Wegovy heeft zowel natuurlijke als synthetisch alternatieven. De natuurlijke alternatieven zijn onder andere lichaamsbeweging en het volgen van een dieet.

Medicament van onderwerpReguliere alternatievenNatuurlijke alternatieven
WegovySaxendaRegelmatige lichaamsbeweging
OzempicDieet
Orlistat
Alli
Contrave

Er is onderzoek dat aantoont dat u met het gebruik van Wegovy in combinatie met een dieet en lichaamsbeweging meer gewicht kunt verliezen dan met een dieet en lichaamsbeweging alleen.[11]

Bespreek met uw arts welk van deze middelen het beste is voor uw gewichtsbeheersing.

Nee. Als uw arts u Wegovy voorschrijft en u wilt een alternatief geneesmiddel of afslankmethode kiezen, moet u eerst uw arts opnieuw raadplegen.

Ja, dieet en lichaamsbeweging. Het is echter mogelijk dat deze manieren van afvallen in uw geval niet werken. Raadpleeg uw arts om de voor u beste afslankmethode te kiezen.

Voor een maximaal effect is het het beste om medicijnen en natuurlijke alternatieven te combineren.

 

Vergelijken

Een alternatief voor Wegovy is Saxenda. Uit een onderzoek in 2022 bleek echter dat Wegovy betere resultaten geeft bij gewichtsverlies [12]. Wegovy wordt ook vaak vergeleken met Ozempic. Men denkt hier echter eveneens  dat Wegovy beter helpt bij het afvallen [13]

Wegovy wordt beschouwd als effectiever voor gewichtsverlies. Maar welk van deze medicijnen voor u persoonlijk geschikt is, moet uw arts beslissen.

Ozempic wordt meestal voorgeschreven voor de behandeling van diabetes type 2. Als u enkel wil afvallen, kunt u beter Wegovy kiezen.

Alcohol

Bij gebruik van Wegovy is een matige alcoholconsumptie in de meeste gevallen acceptabel. Matige consumptie: 1 portie alcohol per dag voor vrouwen en 2 porties per dag voor mannen. 1 portie is 150 milliliter wijn, 360 milliliter bier of 45 milliliter sterke drank.

Het grootste gevaar van het gelijktijdig innemen van Wegovy en alcohol is dat beide stoffen de bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Afhankelijk van hoe vaak en hoeveel u drinkt, kan hypoglykemie of hyperglykemie optreden.[14] Wees daarom voorzichtig wanneer u alcoholische dranken drinkt.

Ja, want beide stoffen beïnvloeden de bloedsuikerspiegel.

Alcohol kan samen met Wegovy kan worden ingenomen, maar met mate.

 

Bij mensen met diabetes kan dat hyper- of hypoglykemie veroorzaken.

Bijwerkingen

Zoals elk geneesmiddel kan Wegovy bijwerkingen veroorzaken. De onderstaande lijst geeft enkel de bekendste weer, en is zodoende onvolledig.

Zeer vaak voorkomende bijwerkingen (1 op de 10 mensen)

 • hoofdpijn;
 • braken;
 • diarree;
 • obstipatie;
 • misselijkheid;
 • buikpijn;
 • vermoeidheid.

Frequent (1 op 100 mensen)

 • hypoglykemie bij patiënten met diabetes type 2;
 • retinopathie bij patiënten met type 2 diabetes;
 • duizeligheid;
 • gastritis;
 • gastro-oesofageale refluxziekte;
 • dyspepsie (indigestie);
 • oprispingen;
 • winderigheid;
 • cholelithiasis (vorming van galstenen);
 • haaruitval; – lokale reacties na injectie.

Infrequent (1 op 1.000 mensen)

 • hypotensie;
 • tachycardie;
 • vertraagde maaglediging;
 • acute pancreatitis;
 • verhoogde amylase en lipase.

Zelden (1 op 10.000 mensen)

 • anafylactische shock;
 • oedeem van Quincke.

Probeer langzamer te eten en eet niet te veel. Eet vooral vloeibaar voedsel. Vermijdt vet voedsel. Drink voldoende vocht. Maak meer wandelingen in de frisse lucht.

Het niet volgen van het dieet, onjuiste inname van het geneesmiddel, individuele intolerantie.

Zoals bij veel geneesmiddelen neemt het risico op bijwerkingen toe naarmate de dosering van Wegovy toeneemt.

Overdosering

Een overdosering van Wegovy kan ernstige misselijkheid, braken en een laag bloedsuikergehalte veroorzaken. Als u meer hebt ingenomen dan de voorgeschreven dosis, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Zoek onmiddellijk medische hulp.

Er is geen specifiek antidotum voor semaglutide. Als een overdosering is opgetreden, wordt symptomatische behandeling gegeven. Langdurige controle van de patiënt kan nodig zijn, aangezien de halfwaardetijd van semaglutide ongeveer 1 week bedraagt.

Waarschuwingen

Het geneesmiddel mag niet worden gebruikt voor mensen bij wie een schildkliertumor is vastgesteld. Als u tekenen van een dergelijke tumor heeft (knobbel in uw hals, moeite met slikken, hese stem), vertel dit dan aan uw arts. U moet het uw arts ook vertellen als één van uw familieleden schildklierkanker heeft gehad.

Indien u in het verleden last heeft gehad van maag- of darmaandoeningen, nieraandoeningen, pancreatitis, gezichtsstoornissen of geestelijke gezondheidsproblemen, vertel dit dan aan uw arts, voordat u met dit geneesmiddel begint.

Vertel uw arts voordat u Wegovy neemt over alle geneesmiddelen die u eventueel nog gebruikt. Wees u ervan bewust dat Wegovy de spijsvertering vertraagt, waardoor het langer kan duren voordat andere geneesmiddelen die u oraal inneemt door uw lichaam worden opgenomen.

Het wordt aanbevolen om vet voedsel en overmatige hoeveelheden alcohol te vermijden.

Vertel het uw arts indien u insuline of andere diabetesmedicijnen gebruikt, zoals exenatide, dulaglutide, liraglutide, Trulicity, Victoza, Byetta, enz.

Wegovy moet één week voor de operatie worden gestopt. De dag na de operatie kan weer met Wegovy worden begonnen.

Het geneesmiddel is niet verslavend.

Bronnen

 1. Doggrell SA. Semaglutide in type 2 diabetes – is it the best glucagon-like peptide 1 receptor agonist (GLP-1R agonist)? Expert Opinion on Drug Metabolism & Toxicology. 2018;14(3):371–377. https://eprints.qut.edu.au/121664/2/121664.pdf
 2. Dhillon S. Semaglutide: First Global Approval. Drugs. 2018 Feb;78(2):275-284. doi: 10.1007/s40265-018-0871-0.
 3. University of Leeds. Drug can dramatically reduce weight of people with obesity. ScienceDaily. October 23, 2017. Accessed: October 14, 2023. https://www.sciencedaily.com/releases/2017/10/171023131955.htm
 4. https://dom-pubs.pericles-prod.literatumonline.com/doi/10.1111/dom.12932
 5. https://www.drugs.com/medical-answers/long-lose-weight-wegovy-3570091/#:~:text=Weight%20loss%20may%20begin%20within,for%20several%20months%20or%20longer
 6. https://www.formhealth.co/faq-how-long-wegovy-stays-in-body
 7. https://www.med.unc.edu/medicine/news/study-shows-weight-loss-drug-reduces-cardiovascular-risk-by-20-in-overweight-obese-adults/
 8. https://ro.co/weight-loss/why-isnt-wegovy-working/
 9. Wegovy Dosage. Medisch beoordeeld door drugs.com. Laatste herziening op 21 juli, 2023. Bezocht op 21 november 2023. https://www.drugs.com/dosage/wegovy.html
 10. https://www.bodyclinic.nl/en/treatments/wegovy/
 11. https://www.novomedlink.com/obesity/products/treatments/wegovy/efficacy-safety/clinical-trial-1-results.html
 12. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35015037/
 13. Puddick R. Wegovy vs. Ozempic. Second nature. Laatste herziening november 2023. Toegang verkregen: 12 november 2023. https://www.secondnature.io/guides/lifestyle/glp1s/wegovy-vs-ozempic
 14. Wegovy and Alcohol/Food Interactions. Drugs.com. Toegang verkregen: 12 november 2023. https://www.drugs.com/food-interactions/semaglutide,wegovy.html
Ozempic

Ozempic

Colchicine

Colchicine