Deze site verkoopt geen medicijnen. We helpen u een betrouwbare verdeler te vinden.

Ozempic kopen

Ozempic

Ozempic is niet beschikbaar online. Als je een afslankbehandeling nodig hebt kan je Wegovy proberen – dat heeft hetzelfde actieve ingrediënt (semaglutide), ofwel Saxenda, dat liraglutide bevat.

Online service: België (Wegovy)

Online service: Nederland (Wegovy)

Online service: België (Saxenda)

Algemene informatie

Ozempic is een injecteerbaar geneesmiddel op voorschrift(recept) dat wordt voorgeschreven aan

 • volwassenen met type 2-diabetes om de bloedsuikerspiegel te normaliseren;
 • volwassenen met type 2-diabetes of met gekende hartziekten om het risico op hart- en vaatziekten, zoals een hartaanval of beroerte, te verminderen.

Het geneesmiddel is niet bedoeld voor mensen met type 1 diabetes. Het is niet bekend of Ozempic veilig en effectief is voor mensen jonger dan 18 jaar.[1]

Het werkzame bestanddeel van het geneesmiddel is semaglutide. Dat is een analoog van het door de mens geproduceerde hormoon GLP-1. Volgens een onderzoek uit 2018 is semaglutide een krachtig middel dat de glycohemoglobinespiegel, het lichaamsgewicht en de systolische bloeddruk aanzienlijk verlaagt.[2]

De fabrikant van het geneesmiddel is het Deense farmaceutische bedrijf Novo Nordisk. Het werd al in 1923 opgericht, maar is de laatste jaren bekender geworden en is tegenwoordig ook een van de drijvende krachten achter de Deense economie.

Diabetes mellitus type 2. Officieel is semaglutide-bevattend preparaat onder deze merknaam niet bedoeld voor gewichtsverlies.

Ozempic wordt verkocht als een voorgevulde spuitpen voor injectie onder de huid.

Semaglutide helpt de bloedsuikerspiegel op drie manieren te verlagen:

 • bevordert een grotere insulineproductie;
 • voorkomt dat de lever te veel suiker produceert
 • vertraagt het vrijkomen van voedsel uit de maag.

Het geneesmiddel kan alleen onder de huid worden geïnjecteerd. Ozempic moet strikt volgens de instructies van uw arts worden gebruikt.

Het geneesmiddel kan worden toegediend ongeacht de voedselinname.

 

Gewoonlijk moet Ozempic gedurende 5 tot 6 weken worden ingenomen volgens de voorgeschreven dosis om een stabiel resultaat te bereiken. Hou er rekening mee dat de klinische effectiviteit van het geneesmiddel kan variëren. Als gevolg van individuele kenmerken van het lichaam, kan het langer duren vooraleer het effect optreedt.

Eenmaal per week.

Als u Ozempic heeft ingenomen in een regime van 1 mg, kan het tot 5 weken na de laatste dosis duren voordat het geneesmiddel uw systeem volledig heeft verlaten. Bij een dosis van 2 mg tot 7 weken.

Het gebruik van Ozempic kan bij mensen met diabetes type 2 en mensen met gekende hartziekten het risico op een hartaanval of beroerte verminderen.

 

Ozempic werkt mogelijk niet als het wordt ingenomen in een dosis die lager is dan de therapeutische dosis.

Als het geneesmiddel veilig en effectief is voor de patiënt, kan het langdurig worden gebruikt.

Het wordt, om de glycemische controle te verbeteren, aanbevolen om semaglutide samen met een dieet en lichaamsbeweging te gebruiken.[3]

Kosten

De prijs van Ozempic kan per apotheek verschillen. U kunt Ozempic kopen bij een gewone apotheek of online. In het tweede geval kan de prijs inclusief extra diensten zijn, zoals consultatie, voorschrift en bezorging.

De actuele prijs van Ozempic kan u online bekijken. Er is korting beschikbaar als u meerdere spuiten koopt.

Om Ozempic goedkoper te kopen, kun u gebruikmaken van de tegemoetkomingen van de mutualiteit.

 

Ozempic kan online meer kosten omdat de prijs van het geneesmiddel al inclusief verzend- consultatie- en voorschriftkosten is. Voor deze diensten hoeft u niet extra te betalen.

De kosten van het voorschrift zijn afhankelijk van waar u het haalt. Het is meestal het goedkoopst om het online te verkrijgen tijdens de bestelling van uw medicijn bij een online apotheek.

Dosering

De startdosis van Ozempic is 0,25 mg. Deze wordt gedurende 4 weken ingenomen. Daarna wordt de dosis geleidelijk verhoogd totdat de therapeutische dosis is bereikt – 1 of 2 mg, dit wordt bepaald door de arts. Het schema van dosisverhoging is weergegeven in de onderstaande tabel.

Maand (weken)Dosis
Maand 1 (weken 1-4)0,25 mg
Maand 2 (week 5-8)0,50 mg
Maand 3 (week 9-12)1 mg
Maand 4 (week 13-16)2 mg

Hou er rekening mee dat er twee soorten Ozempicpennen zijn: één met een maximale dosering van 1 mg en één met een maximale dosering van 2 mg. De tweede optie is voor mensen die een hogere dosis semaglutide nodig hebben om hun diabetes onder controle te houden.

U start met een dosis van 0,25 mg.

1 of 2 mg.

Het wordt aanbevolen om het middel één keer per week, telkens op hetzelfde tijdstip, toe te dienen.

De maximaal toelaatbare dosis van Ozempic mag niet worden overschreden, omdat er ongewenste reacties kunnen optreden.

Kopen

Het medicijn kan gekocht worden bij een gewone lokale apotheek of online besteld worden bij een gespecialiseerd farmaceutisch dienstenplatform. Pas op met het kopen van het medicijn bij leveranciers zonder vergunning, want de kans is groot dat u dan een vervalsing koopt die maar half of helemaal niet werkt, of zelfs schadelijk kan zijn voor het lichaam. Raadpleeg uw arts voordat u het medicijn gaat gebruiken.

Het is veilig als u het medicijn koopt van een verkoper met een vergunning.

U kunt het geneesmiddel kopen bij de dichtstbijzijnde apotheek of online. In het tweede geval kunt u het geneesmiddel direct bij u thuis laten leveren.

Ja, u kunt Ozempic kopen in België [4] en in Nederland.

Het is beter om lokale leveranciers te kiezen – op deze manier kunt u geld besparen.

Zeker en vast niet, aangezien Turkije niet eens deel uitmaakt van de EU, en Europese farmaceutische platformen niet werken met dit land. Bovendien is Ozempic, anno eind 2023, niet officieel goedgekeurd in Turkije[7] (In Turkse apotheken vind u enkel Saxenda). Websites in de Turkse taal die dit product aanbieden, verkopen het illegaal. Dit werd vastgesteld door enkele journalisten die vertegenwoordigers van zo’n malafide website wilden bellen, maar het nummer was inactief.

Verspeel geen nodeloze tijd en energie in het proberen vinden van een product gebaseerd op semaglutide in Kruidvat, of dat nu Ozempic, Wegovy of Rybelsus is. Deze triade van medicamenten vereist een voorschrift/recept, en Kruidvat, zijnde een drogist, kan zulke producten niet aanbieden. Echter, in deze keten van winkels/webshops kan je dingen vinden die kunnen helpen bij gewichtsverlies, zoals proteïnecocktails, maaltijdvervangers en artificiële zoetstoffen.

Enkel op voorschrift (recept)

Ozempic is een geneesmiddel dat alleen op voorschrift verkrijgbaar is. U kunt het krijgen in een kliniek of online als u het medicijn koopt bij een online farmaceutisch diensten platform. De tweede optie is handiger omdat u nergens heen hoeft.

Om een voorschrift voor Ozempic te krijgen van een online apotheek, vult u een speciaal formulier in waarop u uw klachten aangeeft. De arts beoordeelt wat u hebt opgegeven en schrijft een voorschrift uit voor het medicijn of voor een ander dat eventueel meer voor u van toepassing is.

 

Om erachter te komen of u Ozempic online kan kopen met een geldig papieren voorschrift, neemt u contact op met een vertegenwoordiger van de online apotheek van uw keuze. Deze optie zal verschillen van platform tot platform.

Ozempic is een zeer krachtig geneesmiddel, dat bij verkeerd gebruik gevaarlijke bijwerkingen kan geven. U moet altijd uw arts raadplegen voordat u het gaat gebruiken.

Neen, Ozempic zal in de nabije toekomst waarschijnlijk niet zonder zonder voorschrift verkrijgbaar zijn.

Alternatieven

Er zijn heeft zowel natuurlijke als medicinale alternatieve manieren om diabetes mellitus type 2 onder controle te houden.

Natuurlijke alternatieven

Voorbeeld
FarmaceutischNatuurlijk
OzempicRegelmatige lichaamsbeweging en dieet

Het wordt aanbevolen om de behandeling met Ozempic te combineren met een dieet en lichaamsbeweging. Dit helpt om de bloedsuikerspiegel te verlagen bij volwassenen met diabetes type 2.

Alternatieven

Dit artikelAlternatief
OzempicMounjaro,
Trulicity,
Rybelsus

Als u een alternatief voor diabetes type 2 wil gebruiken, raadpleeg dan zeker uw arts.

U kan andere geneesmiddelen bestuderen en aan uw arts vragen of u deze geneesmiddelen kan gebruiken in plaats van Ozempic

Ja. Sporten en een caloriearm dieet kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Voor de beste resultaten kan u het beste het medicijn en natuurlijke alternatieven combineren.

Vergelijking

Een van de alternatieven voor Ozempic is Mounjaro. Het werkzame bestanddeel van dit medicijn is tirzepatide. Een onderzoek heeft aangetoond dat Mounjaro zelfs betere resultaten kan geven dan Ozempic.[5]

Tirzepatide is niet inferieur en kan zelfs superieur zijn aan semaglutide wat betreft werkzaamheid.

Het is aan de arts van de patiënt om te beslissen welk van deze twee geneesmiddelen moet worden gebruikt. Het is immers mogelijk dat Mounjaro niet voor u geschikt is vanwege individuele kenmerken van het lichaam.

Alcohol

Meestal is het acceptabel om een kleine hoeveelheid alcohol te consumeren tijdens de behandeling met Ozempic. Het is echter belangrijk om niet te overdrijven, omdat alcohol ook invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Te veel alcoholconsumptie samen met Ozempic kan de suikerspiegel tot een kritisch laag niveau doen zakken.

Ja, deze stoffen kunnen op elkaar inwerken.

 

Er zijn studieresultaten die zeggen dat Ozempic kan helpen het verlangen naar alcohol te verminderen.[6] Alcoholverslaving is echter niet geïndiceerd in de bijsluiter.

Het samen innemen van Ozempic en alcohol kan leiden tot hypoglykemie en andere bijwerkingen.

Bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen van Ozempic zijn:

 •  angst;
 • abdominaal opgeblazen gevoel;
 •  constipatie;
 •  depressie;
 •  diarree;
 •  duizeligheid;
 •  donker worden van de urine;
 •  hoofdpijn;
 •  misselijkheid;
 •  buikpijn;
 •  braken;vergeling van de ogen of de huid.

Lees de bijsluiter voor meer informatie over, en een volledige lijst van, de bijwerkingen van het geneesmiddel.

Overschrijd de voorgeschreven dosis niet. Neem het geneesmiddel strikt in zoals voorgeschreven door uw arts.

Onjuiste inname van het geneesmiddel, individuele kenmerken van het lichaam.

Hoe hoger de dosis, hoe hoger het risico op bijwerkingen.

 

Overdosering

Bij overdosering van Ozempic kunnen ongewenste reacties optreden zoals verwardheid, zweten, tachycardie, duizeligheid en beven. Buikpijn, misselijkheid en braken kunnen ook voorkomen.

In het geval u te veel Ozempic hebt ingenomen, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Indien nodig zullen zorgverleners intraveneuze glucose of glucagon toedienen.

 

Waarschuwingen

Ozempic kan maagobstructie veroorzaken. U mag het geneesmiddel niet gebruiken als u multiple endocriene neoplasie type 2 heeft of als een van uw familieleden deze ziekte heeft gehad. Bel uw arts onmiddellijk als u een gezwollen nek, een bult in uw nek, problemen met slikken, of last van kortademigheid of een hese stem hebt.

Ozempic kan de spijsvertering vertragen, dus andere geneesmiddelen in tabletvorm kunnen langzamer worden opgenomen wanneer ze samen met dit geneesmiddel worden gebruikt. Als u al andere medicijnen voor diabetes gebruikt, zorg er dan voor dat u dit aan uw arts vertelt voordat u begint met het injecteren van Ozempic.

Het wordt aanbevolen om gefrituurd en vet voedsel en grote hoeveelheden alcohol te vermijden tijdens de behandeling met het geneesmiddel.

 

Dit geneesmiddel mag niet worden gecombineerd met diuretica, IMAO’s, NSAID’s en SSRI’s.

U kunt de therapie de dag na de operatie al voortzetten. Maar het is beter om eerst uw arts te raadplegen.

Ozempic is niet verslavend.

 

Bronnen

 1. Novo Nordisk. What is Ozempic? Ozempic.com. 2023. Bezocht op 15 oktober, 2023. https://www.ozempic.com/why-ozempic/what-is-ozempic.html
 2. Andreadis P, Karagiannis T, Malandris K, Avgerinos I, Liakos A, Manolopoulos A, Bekiari E, Matthews DR, Tsapas A. Semaglutide for type 2 diabetes mellitus: A systematic review and meta-analysis. Diabetes Obes Metab. 2018 Sep;20(9):2255-2263. doi: 10.1111/dom.13361. Epub 2018 Jun 10. PMID: 29756388.
 3. Goldenberg RM, Steen O. Semaglutide: Review and Place in Therapy for Adults With Type 2 Diabetes. Can J Diabetes. 2019 Mar;43(2):136-145. doi: 10.1016/j.jcjd.2018.05.008. Epub 2018 Jun 5. PMID: 30195966.
 4. Belga News Agency. Doctors and pharmacists urged to prescribe Ozempic only to diabetics. Belganewsagency. 26 september, 2023. Bezocht op 15 oktober, 2023. https://www.belganewsagency.eu/belgian-doctors-and-pharmacists-urged-to-prescribe-ozempic-only-to-diabetics
 5. Frías JP, Davies MJ, Rosenstock J, Pérez Manghi FC, Fernández Landó L, Bergman BK, Liu B, Cui X, Brown K; SURPASS-2 Investigators. Tirzepatide versus Semaglutide Once Weekly in Patients with Type 2 Diabetes. N Engl J Med. 2021 Aug 5;385(6):503-515. doi: 10.1056/NEJMoa2107519. Epub 2021 Jun 25. PMID: 34170647.
 6. Michaeleen Doucleff. Shots Health Blog. NPR. 28 augustus, 2023. Bezocht op 15 oktober, 2023. https://www.npr.org/sections/health-shots/2023/08/28/1194526119/ozempic-wegovy-drinking-alcohol-cravings-semaglutide
 7. Baran Can Sayın. İngiltere bedava verecek Türkiye’de kaçak satılıyor. Oksijen. 16 juli 2023. https://gazeteoksijen.com/saglik/ingiltere-bedava-verecek-turkiyede-kacak-satiliyor-181263
Metformine

Metformine

Viagra

Viagra

Sumatriptan

Sumatriptan

Rybelsus

Rybelsus

Wegovy

Wegovy

Colchicine

Colchicine