Deze site verkoopt geen medicijnen. We helpen u een betrouwbare verdeler te vinden.

Rybelsus semaglutide tabletten kopen

Rybelsus

Rybelsus is momenteel niet beschikbaar online. U kan andere oplossingen voor gewichtsverlies uitproberen, zoals Wegovy of Saxenda.

Online service: België

Algemene informatie

Rybelsus is een geneesmiddel voor diabetes mellitus type 2. Het helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen en wordt verkocht in de vorm van tabletten.

De werkzame stof van Rebelsas is semaglutide. Deze stof behoort tot de klasse van de GLP-1-receptoragonisten.

De fabrikant van het geneesmiddel is het farmaceutische bedrijf Novo Nordisk.[1]

Het geneesmiddel wordt, als aanvulling op een dieet en lichaamsbeweging, voorgeschreven om de glykemische controle te verbeteren bij mensen met diabetes type 2.

Rybelsus is een ovaalvormig tablet in de doseringssterktes 3, 7 of 14 mg.

Hoe gebruikt u Rybelsus en wat kunt u ervan verwachten?

Semaglutide helpt de glucagonsecretie te verminderen en verhoogt de hoeveelheid insuline die vrijkomt. Hierdoor daalt de bloedsuikerspiegel. Het medicament vermindert de snelheid waarmee voedsel door het maag-darmkanaal beweegt. Hierdoor wil men minder eten en is het makkelijker om een dieet aan te houden, wat samen met lichaamsbeweging helpt om het lichaamsgewicht te verminderen. Neem het geneesmiddel strikt volgens het voorschrift van de arts.

Neen, neem het geneesmiddel in op een lege maag, ten minste 30 minuten voor de maaltijd.[2]

Meestal begint het geneesmiddel effect te tonen vanaf de 31e dag na inname. Het kan echter tot 2-3 maanden duren voordat een volledig effect optreedt.

Het geneesmiddel wordt eenmaal per dag ingenomen.

Het geneesmiddel blijft ongeveer 5 weken na de laatste dosis aanwezig in het lichaam.

Rybelsus kan het risico op overlijden aan hart- en vaatziekten met 51% verlagen.[3]

Het geneesmiddel is niet geïndiceerd voor de behandeling van diabetes type 1 en diabetische ketoacidose.

De medicatie moet worden ingenomen zolang uw arts u vertelt dat u het moet innemen.

De beste resultaten worden bereikt als u naast de behandeling met Rybelsus ook aan lichaamsbeweging doet en een dieet volgt.

Kosten

De prijs van Rybelsus kan per apotheek verschillen. Het makkelijkste is om online prijzen te vergelijken. Maar hou er rekening mee dat in sommige online apotheken de prijs van het geneesmiddel hoger kan liggen dan in conventionele apotheken. Dit komt omdat het bedrag inclusief de kosten van het medisch consult en het uitschrijven van een recept/voorschrift is.

U vind de actuele prijzen van het geneesmiddel op het internet.

Naast de officiele prijs, die aan de iets hogere kant is, kan het zijn dat uw ziekendfonds of de overheid de medicatie geheel of gedeeltelijk dekt. Raadpleeg daartoe de nationale databank van de sociale zekerheid voor terugbetaalde medicamenten en diensten.

Omdat de prijs van het medicijn ook de kosten van het recept/voorschrift omvat.

Het is meestal goedkoper om online een voorschrift/recept te krijgen dan in een kliniek.

Dosering

De initiële dosis voor diabetes type 2 bedraagt 3 mg per dag. Na een maand wordt dit verhoogd naar 7 mg per dag. Dat is de onderhoudsdosis. Als deze niet voldoende is om het gewenste effect te bereiken, kan de arts na een maand de dosis verhogen tot 14 mg per dag. Dit is de maximale dosis van Rybelsus – die mag niet overschreden worden.

Als u een dosis gemist hebt sla deze dan gewoon over en neem de volgende dosis in op het  volgende geplande moment. Neem geen dubbele dosis van het geneesmiddel in om de dosis die u gemist hebt te compenseren, want dan krijgt u een veel te hoge concentratiepiek in uw bloed.

Als u meer Rybelsus hebt genomen dan de dokter u voorgeschreven heeft, is er grotere kans dat u last krijgt van ongewenste effecten zoals misselijkheid, braken en hypoglykemie. In geval van overdosering moet u medische hulp inroepen.

Overschrijdt de maximaal toegelaten dosis van het geneesmiddel niet.

Bewaar het geneesmiddel in de oorspronkelijke verpakking, op een droge plaats buiten het bereik van kinderen en huisdieren, bij kamertemperatuur. Vermijd direct zonlicht.

Hoe moet u Rybelsus innemen?

Neem het geneesmiddel in zoals beschreven in de bijsluiter, tenzij anders voorgeschreven door een arts. Normaal gezien wordt Rybelsus ingenomen met een lagere start dosisdosis, die vervolgens elke 4 weken wordt verhoogd. Het is het beste om het medicijn direct na het wakker worden in te nemen, een half uur voor de maaltijd.

Richtlijnen tijdens de behandeling met Rybelsus:

 1. Neem het tablet dagelijks oraal in, steeds op hetzelfde tijdstip.
 2. Kauw niet maar spoel het tablet door met een kleine hoeveelheid water.
 3. Wacht een half uur na inname van Rybelsus met andere geneesmiddelen in te nemen.

Indien u vragen hebt over het innemen van het medicijn, stel deze dan zeker aan uw arts.

Online kopen

U kunt het medicijn in een gewone apotheek kopen, en ook online. Dat laatste is handiger, omdat u dan nergens heen hoeft. U kunt online een consultatie en voorschrift krijgen en het medicijn wordt direct aan huis besteld.

Als u het geneesmiddel bij een erkende online apotheek koopt, is het absoluut veilig.

Het geneesmiddel is vanaf 2020 in de hele Europese Unie verkrijgbaar.[4]

Het is beter om lokale leveranciers te kiezen, omdat het misschien omslachtig of zelfs onmogelijk is om de medicatie legaal in een ander land te kopen.

Is Rybelsus een voorschrift-plichtig geneesmiddel?

Rybelsus is enkel verkrijgbaar op recept/voorschrift. U kunt een recept/voorschrift voor het geneesmiddel krijgen bij een polikliniek, door een afspraak te maken met een arts, of door gebruik te maken van de diensten van een online apotheek.

Om een recept/voorschrift voor Rybelsus te krijgen bij een online apotheek, moet u een korte gezondheidsvragenlijst invullen. Daarin kan u aangeven dat u diabetes type 2 hebt en beschrijven van welke symptomen u last hebt. Bijvoorbeeld: overmatige dorst, vaak moeten plassen, een hoge bloedsuikerspiegel, enzovoort. De arts zal de vragenlijst zorgvuldig analyseren en een recept/voorschrift. voor Rybelsus uitschrijven. Dit wordt doorgestuurd naar een partnerapotheek, die het geneesmiddel klaarmaakt en per post verstuurt.

Het geneesmiddel komt gemiddeld binnen 1-2 dagen nadat de bestelling is verwerkt aan. De medewerkers van de apotheek geven u een ordernummer om het pakket te volgen.

U kunt een geneesmiddel alleen met een geldig recept/voorschrift kopen. Als u al een recept/voorschrift heeft, vertel dit dan aan uw dokter.

Omdat het een geneesmiddel is dat inwerkt op de hormonale achtergrond. Een verkeerde inname kan gevaarlijke gevolgen hebben.

Waarschijnlijk blijft het geneesmiddel op voorschrift verkrijgbaar.

Alternatieven

Rybelsus heeft zowel natuurlijke als farmaceutische alternatieven.

Natuurlijke alternatieven

 • dieet
  Een dieet zonder suiker wordt aanbevolen.
 • lichamelijke activiteit
  Wandelen, zwemmen, fietsen en soortgelijke activiteiten worden aanbevolen.

Farmaceutische alternatieven

NaamWerkingHoe innemen
RybelsusStimuleert de insulinesecretie en vermindert de glucagonesecretie in de leverOraal
OzempicStimuleert de insulinesecretie en vermindert de glucagonsecretie in de leverInjectie onder de huid
MetformineVerhoogt de reactie van het lichaam op insulineOraal

Gebruik om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden enkel geneesmiddelen en methoden die uw arts u aanbeveelt.

Nee, dat kunt u niet alleen doen. Als u een ander geneesmiddel of een andere methode wilt proberen, bespreek dit dan met uw arts.

Ja, dit zijn natuurlijke alternatieven.

Om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden wordt aanbevolen om het gebruik van Rybelsus te combineren met natuurlijke methoden.

Vergelijking Rybelsus met Ozempic

Een populair alternatief voor Rybelsus is Ozempic. Dit middel bevat dezelfde werkzame stof – semaglutide. Belangrijkste verschillen: Ozempic is een langwerkend preparaat is dat wekelijks per injectie wordt toegediend. Het wordt eenmaal per week onder de huid geïnjecteerd (subcutaan).

Op drugs.com geven mensen ongeveer dezelfde beoordeling over beide geneesmiddelen.[5]

Vraag aan uw arts welk medicijn u dient te nemen om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Alcohol

Als uw diabetes slecht onder controle is, kunt u het gebruik van alcohol tijdens de behandeling het beste vermijden omdat het een stijging of daling van uw bloedglucose kan veroorzaken. Matig alcoholgebruik heeft meestal geen significante invloed op de hoeveelheid suiker in uw bloed. Bespreek met uw arts de mogelijkheid om alcohol te gebruiken samen met semaglutide.

Dat kan, dus neem niet te veel alcohol.

Dat alcohol met voorzichtigheid moet worden ingenomen.

Het kan een kritieke daling van de bloedsuikerspiegel veroorzaken waardoor u medische hulp nodig zou kunnen hebben.

Ongewenste effecten

Rybelsus kan een aantal bijwerkingen veroorzaken, waarvan sommige gevaarlijk zijn. Een allergische reactie, bijvoorbeeld, waarvan de symptomen zijn: huiduitslag, jeuk, duizeligheid, tachycardie, ademhalingsmoeilijkheden, zwelling van het gezicht, tong, keel en lippen. Raadpleeg onmiddellijk uw arts indien u een van de volgende symptomen ervaart:

 • slechtziendheid;
 • een ongewone verandering in stemming;
 • gedachten aan zelfbeschadiging en/ofof doding;
 • hartkloppingen of ongemak in uw hart;
 • het gevoel hebt dat u zou kunnen flauwvallen;
 • misselijkheid en buikpijn;
 • zwelling in uw nek (kan wijzen op een schildkliertumor);
 • koorts of geelzucht;
 • hoofdpijn, zwakte, zweten, honger, prikkelbaarheid, verwardheid, nervositeit (kan wijzen op hypoglykemie);
 • diarree, inclusief bloederige diarree;
 • minder vaak plassen, oedeem, vermoeidheid, nierproblemen.

Als u bloedsuikerspiegel drastisch is gedaald, eet dan chocolade, koekjes, sultana’s of drink vruchtensap of koolzuurhoudende drank zonder dieet. Als u ernstige hypoglykemie hebt, zoek dan medische hulp. Uw arts kan glucagon injecties voorschrijven om u uit deze toestand te halen.

Veel voorkomende bijwerkingen die patiënten ervaren tijdens het gebruik van Rybelsus zijn, onder andere:

 • lage bloedsuikerspiegel;
 • diarree of constipatie;
 • maagklachten, oprispingen, brandend maagzuur, winderigheid, een opgeblazen gevoel in de buik;
 • buikgriepsymptomen;
 • buikpijn, braken, misselijkheid, verlies van eetlust;
 • vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid.

Dit is geen volledige lijst. Lees de bijsluiter van het geneesmiddel voor een volledig overzicht.

Waarschuwingen en voorzorgen

Er zijn een aantal aandoeningen waarbij Rybelsus niet mag worden ingenomen. Deze omvatten: multipele endocriene neoplasie type 2 (tumoren in de klieren), een persoonlijke of familiegeschiedenis van schildklierkanker og diabetische ketoacidose. Rybelsus mag niet worden gebruikt als u een allergische reactie heeft op semaglutide. Ook is het geneesmiddel niet geschikt voor de behandeling van type 1 diabetes.

Indien u tijdens de behandeling met Rybelsus tekenen krijgt van een schildkliertumor (zwelling, zwelling in de hals, kortademigheid, hese stem of slikproblemen), vertel dit dan onmiddellijk aan uw arts.

Als u maag- of darmproblemen, alvleesklierontsteking, nierziekte, diabetische retinopathie heeft, zorg er dan voor dat u dit aan uw arts vertelt voordat u begint met het innemen van Rybelsus.

Dit medicament mag niet aan kinderen worden gegeven omdat er onvoldoende studies zijn naar gebruik door minderjarigen.

Bronnen

 1. Novo Nordisk. Novo Nordisk announces FDA approval of label update for Rybelsus® (semaglutide) allowing use as a first-line option for adults with type 2 diabetes. News. Prnewswire.com. Januar 12, 2023. Bezocht op 20 oktober 2023. Toegang
 2. Carmen Fookes, BPharm. Rybelsus: 7 things you should know. Patient Tips. Drugs.com. 1 maart 2023. Bezocht op 20 oktober 2023. https://www.drugs.com/tips/rybelsus-patient-tips
 3. Jimmy McDermott and Eliza Skoler. FDA Approves Heart Protective Benefits of Ozempic and Confirms Safety of Rybelsus. Diatribe.org. Januar 12, 2020. 14 augustus 2021. https://diatribe.org/fda-approves-heart-protective-benefits-ozempic-and-confirms-safety-rybelsus
 4. EUROPEAN MEDICINES AGENCY. Rybelsus (semaglutide). Overview. Ema.europa.eu. May, 2020. Bezocht op 20 oktober 2023. https://www.ema.europa.eu/en/documents/overview/rybelsus-epar-medicine-overview_en.pdf
 5. Drugs.com. Rybelsus Alternatives Compared. Compare Drugs. Drugs.com. Bezocht op 20 oktober 2023. https://www.drugs.com/compare/rybelsus 
Metformine

Metformine

Viagra

Viagra

Sumatriptan

Sumatriptan

Ozempic

Ozempic

Wegovy

Wegovy

Colchicine

Colchicine